No niin, tänään ollaan esikoisen kanssa läträtty vesiväreillä (oikeasti peite-) ja musteilla. Kaikki lähti siitä kun kyselin Pipaiitalta tietääkö hän tekniikasta nimeltä smoosh. Tuota kyseistä tekniikkaa käytetään jollakin tavalla Cuttlebug kohokuviostanssejen kanssa, mutta se on julkaistu maksullisessa tekniikkalehdykässä joten kukaan ei ole julkaissut ohjetta tuohon tekniikkaan. Pipaiita oli löytänyt värjäystekniikan alkoholimusteilla joka ei kuitenkaan ollut smoosh, joten päätin eilen googlata uudestaan ja löysin tämän. Sen innoittamana tehtiin tämän päivän kokeilut.

Ensimmäinen satsi
1022344.jpg

Vasemmassa reunassa Peiteväriä levitetty siveltimellä stanssin sisäpuolelle, sille sivulle missä lukee Cuttlebug. Väri jäi enemmänkin pieniksi pisteiksi joten kokeilin kastella paperia, jonka avulla väri levisikin kauniimmin paperille. Kaikki kokeilut on tehty Suomalaisen kirjakaupan vesiväripaperille (joka nyt juuri alennuksessa). Jatkossa kastelin kaikki paperit. Ensimmäisen kuvan oikeanpuoleisin paperi on kokeilujen ainoa, missä värjäyksen jälkeen väritin kohonneet osat mustetyynyllä, muita saatan värjäillä myöhemmin käyttötarkoituksen mukaan.

Toiset testipaperit
1022342.jpg

ja samat paperit kokonaisena
1023076.jpg

Tässä toisessa satsissa on käytetty värjäykseen vesiliukoista mustetta omaavia leimasintyynyjä. Alhaalla vasemmalla Distress ink dried marigold. Ylhäällä vasemmalla Adirondack rainbow cabin fever ja oikeassa reunassa Adirondack rainbow wildflowers. Oikealla alhaalla muste on laitettu stanssin sivulle, jolla ei ole tekstiä ns takasivulle. Lopputulokseen vaikuttaa veden määrä. Levitin veden paperille siveltimellä. Kokeilin välillä myös kosteaa talouspaperia jotta paperi kastuisi vähemmän, mutta palasin siveltimeen. Pieni suihkupulloni oli sen verran hankalassa paikassa, etten viitsinyt sitä kaivaa, sekin saattaisi toimia. Nämä minun paperit on siis kohokuvioitu Sizzix laitteella.

Nyt vaan kaikki kokeilemaan ja uusia tapoja kehittelemään : )
Stansseista mielestäni juuri ja juuri huomaa, että siinä on väriä ollut, mutta se ei varmasti jatkokäyttöä millään lailla häiritse. Käytön jälkeen huuhdoin stanssit vedellä ja harjasin (leimasimien pesu) hammasharjalla.