Niinhän siinä kävi, että vaikka olin jo Prismacolor kyniä tilannut, päätin lisäksi tilata vielä setin näitä Lyran polycolor kyniä. Nämä tuli Blockheadsin kaupasta jenkeistä. Kahdeksassa päivässä perillä, todella hyvin pakattuna (kuten heillä aina), olivat lisänneet pehmustetta kynäkotelon sisälle, kuten huomiokohdassa pyysin.

1387033.jpg
1387034.jpg

Ajattelin että ölypohjaiset kynät poikkeaisivat enemmänkin tavallisista, eipä juuri. Väri levitetään paperistumpin ja hajuttoman tärpätin avulla. Harjoitella aluksi saa. Viidestä kuvasta kaksi on mielestäni käyttökelpoisia
1387032.jpg

1387031.jpg

Paperina näissä testailuissa oli 200g piirustuspaperi, tuntui ihan hyvältä. Tämän setin puute on mielestäni ihon värin puuttuminen. Ylemmän kuvan kasvot väritetty Copicilla, ja hieman varjostettu. Setissä ei muuten ollut myöskään yhtään violettia kynää.

Tällä tekniikalla värittäminen on helppoa ja värin levittäminen on nopeaa. Värityksen kuitenkin tekee hitaaksi se, että väriä laitetaan todella monta kerrosta, ja yleensä useaa sävyä, joten nopeasti eivät nämä kuvat syntyneet. Jatkan kokeiluja. Toistaiseksi olen tyytyväinen. Nämä kynät postikuluineen maksoivat noin 40 euroa, kun samalla tilasin kaksi pakettia paperistumppeja, kolme Lyran omaa sekoituskynää sekä yhden ison leimasintyynyn. Nuo Lyran sekoituskynät taisivat olla virheostos, eivät ainakaan toimineet niin kuin minä olisin halunnut.