Minulla on edelleen päällä tosi kova väritysinnostus. Callen ohjeiden innoittamana olen taas tehnyt uusia ostoksia ja testailuja.

Ensin löysin nämä öljypastelliliidut todella halvalla. Paketissa on 49 eri väriä, ja paketin hinta oli 6,54 €.Kiinnostuneille tiedoksi, että näitä jäi sinne edelleen... ostopaikka Toimistotukku Kari Seppälässä, osoitteessa Kauhatie 4, 40320 Jyväskylä. Nämä olivat ylimmällä tai toiseksi ylimmällä hyllyllä, olin jo ostamassa toisen merkkisiä (paljon kalliimpia) kun huomasin nämä.

 1298099.jpg1298098.jpg

Tässä yksi esimerkki öljypastelliliiduilla värittämiseen. Käytin tässä vesiväripaperia, tuntui ainakin nyt hyvältä. Kuva oli leimattu jo aiemmin, muste ei tällä tekniikalla levinnyt.

Ensin liituvärillä väritys.

 1298104.jpg

Sitten värin levitys. Ohjeet tähän tekniikkaan katsoin Callen vinkistä tästä englannin kielisestä ohjeesta. Levitykseen käytin paperistumppia ja hajutonta tärpättiä (taiteilijatarvikekaupasta 3€ ). En huomannut katsoa myytiinkö paperistumppeja taiteilijakaupassa, omani olen tilannut aikaa sitten täältä.

 1298106.jpg

Väristä tuli näin aika tasainen, joten jatkoin laittamalla samaa väriä lisää vain muutamaan kohtaan varjostuksia luoden. Tämän uuden värin sai levitettyä samaan tapaa paperistumpilla.

 1298107.jpg

Itse tykkäsin kovasti tästä tekniikasta, ja tuon öljypastelliliitulöydön jälkeen tämä on myös edullinen tekniikka moneen muuhun tekniikkaan verrattuna. Ei myöskään vie paljon aikaa, väri levittyy ihan ihmeen helposti. Huonona puolena koen pienet yksityiskohdat. Paperistumpilla ei ihan kapeisiin kohtiin pääse. Pitäisi myös opetella stumppeja paremmin teroittamaan. Onko kellään vinkkejä teroitukseen, tähän asti olen hangannut stumppia hiekkapaperia vasten epäjärjestelmällisesti...