Kelpaakohan p*askarteluhaasteeseen pakettikortti?? Toivottavasti, sillä tällä meinasin osallistua. Ja tämä on muuten ENSIMMÄINEN osallistumiseni p*skarteluhaasteeseen!! Uskomatonta, mutta totta. Niin kiire on oikeasti ollut, nyt tuntuu että muutama viikko on mennyt sellaisessa (ihanassa!) suvantovaiheessa. Jouluaskareetkin alkaa olla jo hyvällä mallilla : )

Haasteena tällä viikolla siis itse tehty tausta.

Tausta on tehty valkoiselle valmiille tagipohjalle. Distress musteita (walnut stain ja fired brick) olen töpöttänyt suoraan mustetyynystä kuumuutta kestävälle askartelualustalle. Perään vettä pienestä suihkepullosta (esim. minimister). Sitten tagin pintaa pyöritellään musteessa. Helppoa kuin heinän teko, ja nopeaa!

Tämän tekniikan kanssa värin tummuutta voi säädellä joko värin määrällä tai veden määrällä. Itse yleensä aloitan neljällä mustetyynyn painalluksella ja kolmella tai neljällä minimisterin suihkauksella. Olen huomannut että itse tykkään lisätä tagiin (tai korttiin) yhden värin kerrallaan. Jos värit lisää alustalle yhtä aikaa, ne sekoittuu paljon enemmän. Yhden värin lisäämällä voi halutessaan myös säädellä mihinkä kohtaan mitäkin väriä haluaa. Värejä voi myös lisätä niin montaa kuin haluaa.

Lopuksi saatan vielä lisätä mustetta reunoille suoraan mustetyynystä. Leimaukset päälle voi tehdä melko piankin, vielä kun tausta on kostea (mutta ei märkä) jos leimaukseen käyttää vedenpitävää mustetta. Jos distress musteita löytyy kaapista suosittelen todella tämän tekniikan kokeilemista, on tosi hauskaa! Jos ei omista kyseistä askartelualustaa jokin muukin alusta varmasti kävisi, onko kenelläkään kertoa kokemuksista?? Meillä on ainakin tässä keittiön pöydällä sellainen kerniliina, minkä päällä uskoisin onnistuvan. Kannattaa tietysti kaivaa komeron perältä se vanha mitä ei enää käytetä  : ) Jokin liukas vettä pitävä pinta, etsivä löytää.

Ihanaa sunnuntain jatkoa!