Pitihän näitä uusia ihanuuksia päästä testailemaan. Sopivasti edessä oli tänään synttärijuhlat isäni huomisten synttäreiden johdosta joten miehinen kortti tuli tarpeeseen. Oikeastaan minun olisi pitänyt tehdä niitä monia puuttuvia joulukortteja, mutta eikös tässä vielä ehdi..??

 

Mutta asiaan. Voi miten ihastuin musteisiin, ihastuin musteenlevittimeen sekä Tim Holtzin muovisiin maskeihin. Yritän olla selittämättä kortin valmistusta ihan pikkutarkasti. Upean tagin englanninkielisen valmistusohjeen näet tästä linkistä. Näitä tekniikoita myös minä käytin tekiessäni. Samojen tekniikoiden englanninkielinen ohje myös täällä. Tässä jälkimmäisessä linkissä on enemmän kuvia eri vaiheista.

 

Tässä kuva alkutilanteesta, mietin vielä tässä vaiheessa käytänkö sinistä vai vihreää taustaa. Maski näkyy vasemmalla ja alareunassa olevan Ezmount kellotaustaleimasimen valmistaja on Non Sequitur.

2107595.jpg

 

Valitsin vihreän taustan ja kiinnitin siihen kellomaskin sen jälkeen kun olin poistanut siitä osan leikkaamalla sen irti askarteluveitsellä (vertaa kelloa kortissa ja ylimmässä kuvassa). Maski oli helppokäyttöinen, se liimautui kiinni sekä taustapaperiin että askartelualustaan (ylimenneeltä osalta). Muste oli siis helppo levittää päälle, ei tarvinut pelätä maskin liikkumista ja myös taustapaperi pysyi itsestään paikoillaan. Tulevaisuus näyttää kuinka pitkään hyvä tarttuvuus säilyy.

 

Lisäsin Distress ink Shabby Shutters mustetta (samaa millä olin värjännyt taustapaperin) maskin ympärille sekä taustapaperin reunoille käyttäen apunani Rangerin musteenlevitinvaahtomuovipalaa. Totesin tämän oivalliseksi musteen levittimeksi, jäljestä sai vaivattomasti tasaisen VAIKKA käytin palaa käsin koska huomasin liian myöhään että alkoholimusteen levitin (kahvaosa) ei ollutkaan kotona. Tässä kuvassa olin jo hieman paperin alaosaan lisännyt myös Distress ink Frayed burlap mustetta, sitä tuputtelin taustapaperin reunoille.

2107597.jpg

 

Seuraavaksi leimasin kellotaustaleimasimella paperin ulkoreunalle käyttäen Distress ink Peeled paint mustetta. Laitoin kopiopaperia kellon kohdalle niin, että siihen kohtaan ei leimasin osunut. Maski oli tässä vaiheessa vielä paikoillaan. Peeled paint mustetta levitin hieman vielä suuren kellotaulun ulkoreunalle lähinnä siksi, että maskin ja leimakuvan väliin oli jäänyt pieni tyhjä tila. Maski ei siis ollutkaan niin ohut, että leimakuva olisi alkanut HETI maskin vierestä. Ja näin taustapaperista tuli valmis.

2107600.jpg

 

Tämä oli ensimmäinen testaus joten pelkäsin hieman lopputulosta enkä uskaltanut enää muuta tähän lisätä. Jatkossa olisi vielä ihana testata leimailemalla tähän päälle jne. Pidän kortistä kuitenkin näin, yksinkertainen on kaunista, reunalle lisäsin vain kolme minihaaraniittiä. Ja miehelle sopiva tästä ainakin tuli! Jos kyseessä olisi ollut pyöreät vuodet niin tähän olisi loistavasti sopinut vuosien määrä.

2107601.jpg

Koristellut paperin leveys on noin 12 cm, ruskea korttipohja on leikattu 12x12 paperista.

 

Ensivaikutelma tästä tekniikasta on todella ihana. Helppoa oli, kuka vaan onnistuu tässä! Saatan myöhemmin kokeilla maskin käyttämistä valkoisella tai muulla ”valmiilla” pohjalla. Nyt pohjana oli siis Distress inkillä ja vedellä värjätty kartonki, mutta se tausta aina vaatii kuivausaikaa tai kuivaamista kuumailmapuhaltimella. Minä tein taustoja samalta istumalta useita ja laitoin ne painon alle kuivumaan.

 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Meidän perhe jatkaa flunssa-aallosta parantumista, olen jo unohtanut monesko kierros tätä flunssakierrettä on kenelläkin menossa ja minulla alkoi kurkkukipu taas tänään. Grrrrrrr!