No niin, promarkerit tuntuvat vallanneen leimailijoiden sydämet. Pitihän minunkin saada, vaikka aikani pyristelin vastaan. Aiemminhan ostin irtona 5 Copic tussia, joista olen nyt oppinut tykkäämään. Promarkerit tilasin täältä. Kymmenen setillä hintaa 25 euroa, ei postikuluja. Toimitus oli nopea. Vinkin tuosta setistä sain Tarun blogin kommenteista. Tällä hetkellä toimitusaika tuolla 2-4 viikkoa, eli ovat loppuneet varastosta.

Lyhyenä yhteenvetona voisin sanoa että tykkään kaikista tusseista mitä omistan. Kaikki omalla tavallaan hieman erilaisia, mutta esimerkiksi Promarkereiden ja Copic tussien suurin ero on mielestäni tussin pää. Promarkerissa tussin pää on kova pyöreä, Copicissa on sivellinpää jolla saa joko kapeaa tai leveämpää jälkeä.

Paperi vaikuttaa lopputulokseen. Ostin tussipaperia, se on hyvää (värit ovat selkeät). Olen silti käyttänyt myös muita papereita hyvin tuloksin. Tussipaperille värittämistä kuvista en ole vielä tehnyt kortteja. Olen miettinyt miten kuvia käyttäisin koska paperi on niin ohutta. Luulen että tussipaperi on ensin kiinnitettävä valkoiselle kartongille, ja leikattava vasta sitten. Onko muut tehneet kortteja tussipaperista, miten toimitte??

Kun olen väritellyt näillä uusilla tusseilla, ei värisävyt ole koskaan riittäneet ja olen käyttänyt myös aiemmin hankkimiani akvarellitusseja sekä Brushables tusseja, niissä on molemmissa sivellinkärjet. Jos esimerkiksi näitä em. tusseja omistaa, kehoitan todella kokeilemaan niitä ensin, ennen kuin syöksyy uusia ostamaan. Ne ovat mielestäni myös hyviä leimakuvien värittämiseen.

Nyt esimerkkeihin.
Ensin kuvat jotka olen värittänyt pääasiassa Copic tusseilla. Paperina tussipaperi. Filurin vaaleansininen väri on Brushables tussista. Vaaleanruskea nalle akvarellitussista (olisitteko erottaneet??).
1344259.jpg

Nämä kuvat pääasiassa Promarkereilla. 10 tussin setin värisävyt ovat musta, henna, ruby, oranssi, kanarianlinnun keltainen, limen vihreä, oliivin vihreä, jään harmaa, cyan ja preussinsininen. Ihonväri Copic skin white.
1344262.jpg

Tämä kuva täysin promarkereilla. Tästä tuli ihana, oikeasti on vielä enemmän limen vihreä tuo Filur.
1344261.jpg

Tämä kokeilu oli akvarellitusseilla, ja mielestäni oikein onnistunut kokeilu. Halusin antaa säiliösiveltimelle uuden mahdollisuuden, aluksi en siitä pitänyt. Tässä se toimi.

Kaikki ylemmät kuvat ovat tussipaperilla, tämä on akvarellipaperia. Kastelin ensin sen alueen mitä rupesin värittämään, sen jälkeen väritin tussilla reunoista ja levitin värin säiliösiveltimellä. Helposti sai hennot pastellisävyt. Joissakin kohdissa tuntui isolta tuo small kokoinen säiliösivellin, joten yli rajojen vielä värit meni. Täytyy harjoitella.
1344421.jpg

Viimeisenä kuva josta pidin eniten, joten se pääsi jo kortiksi asti. Tämä on väritetty pääosin Brushables tusseilla. Ihonväri on jälleen Copic skin white, mutta se näyttää tummemmalta tässä akvarellipaperilla koska paperi imee väriä enemmän.
1344257.jpg
Lisään oikeaan reunaan vielä onnentoivotuksen.