Kalkkivärit eli chalks-värit olivat ensimmäinen askartelutavara mitä tilasin USAsta. Siitä on kulunut kohta kolme vuotta, silloin niitä ei vielä saanut Suomesta. Omistan noita värejä kaksi settiä, kirkkaat ja maanläheiset sävyt. Kirkkaita tulee eniten käytettyä.

Joskus olen värittänyt kalkkiväreillä leimakuvaa, mutta yleensä käytän näitä värejä taustan tekemiseen. Suosikkini on värjätä tausta kalkkiväreillä, jonka jälkeen taustalle voi leimata tavallisella leimavärillä tai leimata vesileimatyynyllä ja värjätä leimaukset kalkkiväreillä. Kalkkivärit ovat käteviä myös paperin/kortin/koristeen reunojen värjäämiseen.

Esimerkkinä tässä on ATC-kortti, ja siihen taustan tekeminen.

Tarvikkeet. Itse levitän värin pakkauksessa tulleiden levittimien avulla (kuvassa). Väriä voi levittää myös pumpulipuikolla. Joissakin kalkkiväreissä tulee mukana pumpulipalleroita levitystä varten. VersaMark on vesileimatyyny ja leimasimena tässä on Autumn Leaves polymeerileimasin (setistä Flowers by Rhonna Farrer).
1102065.jpg

Värin levittäminen kannattaa aloittaa vaaleimmasta sävystä. Tässä olen levittänyt vaaleanpunaisen värin, ja jatkan vaalean violetilla. Levitän värin pyörivin liikkein. Jos uuden värin pyörittelee myös hieman aiemman värin päälle, sulautuvat ne mukavasti yhteen.
1102062.jpg

Tässä kuvassa on pohjaväri valmis. Värit ovat laitettu järjestyksessä vaaleanpunainen, vaalean violetti ja pinkki (tummempi vaaleanpunainen).
1102063.jpg

Nyt kun leimakuvat ovat leimattu, ne näkyvät taustalla todella himmeästi.
1102066.jpg

Liituväri tarttuu vesileimaan todella hyvin, joten kevyt värjäys riittää. Otin levittimeen vaaleampaa punaista väriä, mutta leimakuvan väriin vaikuttaa myös allaoleva väri koska levitin nappaa mukaansa myös hiukan aiemmin levitettyä väriä. Tässä näkyy tähän korttiin käytetty valmis tausta.
1102067.jpg

Ja valmis kortti näyttää tältä.
1102070.jpg