Nyt kun Magnolia leimasimet ovat valloittaneet Suomen, on moni askartelija opettelemassa leimattujen kuvien värittämistä. Heti nyt aluksi painotan että niin harjoittelen myös minä! Aiemmin olin vain vähän testaillut omia akvarellikyniäni ennen kuin tänä syksynä rupesin niitä enemmän käyttämään. Mistään en ole tätä väritystä opetellut, vaan olen vain ruvennut tekemään. Omalla vastuulla ja omaa harkintakykyä käyttäen voitte näitä ohjeita käyttää. Tai kyse ei siis varsinaisesti ole ohjeesta, kerron tässä ainoastaan miten minä tällä hetkellä omat kuvani väritän.

Kausittaistahan tämä harrastaminen on. Pari kuukautta sitten väritin leimakuvia Maijun ohjeen mukaisesti tusseilla, tällä hetkellä suosin jälleen akvarellikyniä.

EDIT 25.11.
Lisään tähän muutaman kommenteissa esille tulleen seikan.

Moni teistä käyttää ja tykkää säiliösiveltimestä. Se on varmasti hyvä, itse vain en ole tullut sitä hankkineeksi.

Tässä käytin paperina Dekorima-merkkistä akvarellipaperia, 180 g. Akvarellipaperi on parasta, joskus käytän myös vesiväripaperia. Vesiväripaperilla voi joutua "sivelemään" enemmän että saa piiloon kynän jäljet, eli värit leviävät ja sekoittuvat paremmin akvarellipaperilla. Mitä paksumpi paperi, sitä vähemmän se myös käpristyy kosteudesta.

Kun väritin kuvia tusseilla käytin kaikenlaisia itseltäni löytyviä sivellintusseja. Akvarellitussien lisäksi käytin mm. Brushables tusseja. Vaikka viimeksi mainitut tussit ovat kuivuttuaan vedenpitäviä, onnistuu siveltimen kanssa värittäminen myös niillä.

Tässä tarvikkeet: leimattuja kuvia (musteen tulee olla vedenpitävä ja paperin huokoinen), akvarellipuuvärit (minulla Derwent watercolour, 36 väriä, maksoi 20 € kun olivat alennuksessa Suomalaisessa kirjakaupassa), vettä ja sivellin. Lisäksi mahdollisesti suttupaperia.
1079709.jpg

Jos joku pohtii leimasinvärejä sekä niiden vedenpitävyyttä, voitte kurkata Maijun blogiin tai Finnstamperin taulukkoon. Itse käytän ja suosittelen VersaFine mustetta.

Harvoin väritän mitään osaa kuvasta vain yhdellä värillä. Aloitan vaaleimmasta sävystä.
1079711.jpg

Tämän jälkeen lisään tasaisen kerroksen tummempaa vihreää joka toimii tässä päävärinä.
1079707.jpg

Tämän jälkeen jatkan samalla värillä, mutta painan kynää hieman enemmän ja teen varjostuksia haluamiini kohtiin.
1079713.jpg

Eli vaatteessa käytin vähän vaaleaa sävyä ja enemmän tummaa. Resoreissa käytin samoja värejä, mutta painotukset olivat päinvastoin. Laitoin ensin paljon vaaleaa sävyä ja lisäsin hieman tummempaa. Tässä paita ja housut kokonaan väritettyinä.
1079714.jpg

Sitten on maalauksen vuoro. Vettä pensseliin ja menoksi. Aloitan keskeltä missä väri on vaaleampaa.
1079702.jpg

Jatkan matkaa reunoille, jonka jälkeen siirryn taas uuteen osaan kuvaa.
1079704.jpg

Alueet väritän aika satunnaisessa järjestyksessä. Tässä satuin värittämään ison alueen ensin. Joku ehkä neuvoisi aloittamaan maalaamisenkin vaaleista sävyistä tummia kohden. Pienemmissä alueissa siveltimessä on hyvä olla vähemmän vettä. Vettä voi ensin maalata pois suttupaperille.

Tässä käyttämäni vihreän sävyt, Cedar on tummempi ja Grass vaaleampi.
1079701.jpg

Tässä vielä vastaava värityssarja kengistä
1079696.jpg

1079699.jpg

1079700.jpg

Vaikka muuten kuvat väritän akvarellipuuväreillä, jostakin syystä kasvot väritän edelleen tussilla. Mielestäni tuon tussin värisävy on paras kasvoihin. Poskipunan olen tähän kuvaan lisännyt puuvärillä kun kasvot olivat vielä hieman kosteat (ei märät). Tuohon punaan en siis enää siveltimellä koske.

ja ta-daa....valmis kuva
1079708.jpg

Näin siis meillä...